20 éves lett a Lambda pécsi kirendeltsége

20 éves a pécsi telephelyünk

A tavalyi 25 éves jubileum után, idén újabb kerek évfordulót ünnepeltünk. Pécsi kirendeltségünk elmúlt 20 évének eseményeit családi nap keretében elevenítettük fel.

Bár az időjárás eleinte nem kedvezett a szabadtéri programoknak, az eső végül - sportnyelven szólva - csak az első félidőt uralta, a másodikban már a napsütés dominált.

A viharos szombat délelőtt sem tántorította el a családjukkal érkező baranyai partnereinket, barátainkat. 10 órára pécsi bázisunk valóságos játékszigetté alakult, kicsik és nagyok lepték el a légvárat, versenyeztek a dartstáblán és a pingpong asztal körül. A kreatívabbak számára külön sarkot alakítottunk ki, ahol kedvükre rajzoltak, festettek és színeztek. Idővel nem csak a papírra kerültek műalkotások, hanem - hála az arcfestőnek - az arcokra, karokra is. Gyerekek (és felnőttek) helyett egyre gyakrabban bukkantak fel tigrisek, cicák, nyuszik és más kisállatok. A csillámtetoválás is nagy népszerűségnek örvendett, a kezekről és lábakról nem maradhattak el a virág- és nonfiguratív motívumok sem.

A szombati pécsi "játszóház" másik állomását erdetileg kisgyermekeknek rendeztük be. Ezen a helyszínen animátoraink népi fajátékokkal várták az érdeklődőket. A játékok végül kortalannak bizonyltak, gyerekek és felnőttek együtt „futtaták a csigákat”, lépdeltek gólyalábon, pecáztak vagy dobtak célba. Közben a legkisebbekkel a fedélzeten szünet nélkül forgott a fa kosaras körhinta. 

Ahol játék van, ott energia utánpótlás is kell, nem csoda hát, hogy a déli órákban a „street food” tetők alá tömörült mindenki, ahol hajnal óta forgott az ínycsiklandó malacsült. A feltálalt húsok, sült krumpli, káposzta és más finomságok között mindenki megtalálta a kedvére valót. Az édesszájúakat, ínyenceket a Vattacukorka és Popcorn bár kínálata várta egész nap.

Délután, mintegy ebéd utáni desszertként az elvonuló esőt váltotta Barnabás, aki fagyis kocsiján érkezett. A  hirtelen jött kánikulára tökéletes gyógyírként szolgáltak az ízletes gombócok. A száraz időnek hála, gyorsan felszikkadtak az esőcseppek, így a délután folyamán az ügyesebbek a szabadtéren addig "várakozó" mászófalat is használatba vehették.

A kerek születésnap alkalmából cégünk alapítója és ügyvezetőnk ünnepélyes keretek között köszönte meg az áldozatos, és eredményes munkát a telephely kirendeltségvezetőinek és a pécsi kollégáknak.

Az ajándékok sora a szülinaposok köszöntésével korántsem ért véget, a gyerekek kreatív alkotásait, játékokban való részvételét is kisebb jutalmakkal háláltuk meg. Cukorkák, kulcstartók, tollak, mesefigurás ceruzák tömkelege talált gazdára pillanatok alatt. 

A kezdeti „viharos” indulás végül egy kerek évfordulóhoz méltó ünnepként zárult. Boldog Születésnapot Lambda Pécs! Örömmel állunk a következő 20 év elébe!

További képek a Galériában az alábbi linkre kattintva érhetőek el:

http://www.lambda.hu/hu/boldog-20-szuletesnapot-lambda-pecs